Zavrti krug po Sljemenu… 

Facebook RSS

Stopuščak Trail – 23.10.22.

Novi Kružok svoj start i cilj ima na izvoru Stopuščak na Mikulićima. Iako je to mjesto nedaleko od Talana, gdje počinje slavna devetka (markirana staza broj 9) i gdje smo svi često planinarili i trčali, ovaj izvor nekako je ostajao skriven. Staze od izvora svojim šetnjama održavaju lokalci, redovito smo ih sretali tijekom istraživanja terena. Ovo jedino ovogodišnje kolo Kružoka ima 8km i 450 m uspona, što su klasični gabariti Kružoka. Staza je vrlo raznolika, počinje i završava među visokim borovima koji daju gotovo mediteranski štih, a između se prolazi i po posve kamenom dijelu staze, uz potok i preko istog, uz pokoje nalazište kestena i još jedan mali izvor vode, ravno između korijenja stabla. Ima i širokih utabanih dijelova, uskih stazičaka, kao i manjih komada spoja staza off trail kroz čistu trčljivu šumu.

Na startu i cilju ima više klupa sa stolovima, nadstrešnica, dječje igralište (penjalice, ljuljačke…) i nogometni teren.
Ono čega nema jest parking. To je dio oko kojeg ćemo vas zamoliti za razumijevanje zbog daljeg parkiranja, za spajanje po autima ili dolazak biciklom. Obećajemo da sama lokacija kao i staza nadoknađuju taj dio.