Zavrti krug po Sljemenu… 

Facebook RSS

Bliži nam se kraj…

Desetak dana je do zadnjeg kruga ovogodišnjeg Sljeme Trail Kružoka. Od zadnjeg kruga je prošlo čak mjesec dana. Dovoljno da se odmorite i pripremite za zadnje divlje kolo. 

Prvo malo o prošlom Mini A Trailu.
Vremenski uvjeti nisu nam išli na ruku. Svi znamo da je prekrasno trčati po laganoj kiši, no jako je teško ustati iz toplog kreveta ujutro i krenuti prema mokroj šumi dok vani pljušti, što je bio slučaj te subote. Pljusak je stao pola sata prije starta, što znači da su svi trčali bez kiše. Ali lako za kišu, treba trčati pod paljbom stršljena! Naime, kako je šuma još bila sva mokra od nedavne kiše, stršljeni su još bili u gnijezdu. Prvi koji su projurili po stazi su ih uznemirili svojom jurnjavom te su stršljeni izboli one sljedeće. Mnogo njih, i stršljena i izbodenih. U glavu, u ramena, u genitalije čak! Neki su preventivno završili u bolnici. (Ana, Jeka i Zoki, kaj ima? Usput, imate free startnine za zadnje kolo.)

Zbog kiše se od 89 prijavljenih pojavilo samo 47 ljudi, no tih 47 imali su pravu malu avanturu. Pravi Mini A(dventure) Trail. Svi su preživjeli, no vjerujemo da će mnogi sad dodati antihistaminike u svoju prvu pomoć.

Pojavila su se 32 dečka i 15 cura. Prvi je bio nepobjeđeni Nikola Špoljar, za 36:30 min, s prosječnom brzinom od 4:52 min/km (ajme, to je ispod 5!). Za usporedbu, zadnji (ali ne i manje važan) Stipe Marunica stigao je, unatoč stršljenima, za 1:22:28 i prosječnom brzinom od 11:00 min/km, što je i dalje fini tempo za te uvjete na brdu. 
Prva od cura bila je Paula Vrdoljak, s vremenom od 47:26 min i prosjekom od 6:19 min/km, a ukupno je bila 15. Zadnja od cura, Jasna Mandac, stigla je prije zadnjeg dečka, za 1:19:42 i prosjekom od 10:38 min/km. Brzi ste svi! 

Novoprozvani Stršljenov greben donio je neke preinake u ukupnom poretku. Zbog preventivnog odlaska u bolnicu, Ana Gudalović morala je odustati od trke. Kako je ona dosad bila ukupno prva, ubodi stršljena otvorili su priliku za druge cure. Opaka Sandra Juhaz sad je prva, odlična Ivana Šorša Rajčević druga, a Ana G treća. Kod dečki je stanje za drugo i treće mjesto stalno varijabilno. Dosad su drugi i treći bili i Damir Rogić i Dado Sobota i Vedran Krcko Krčadinac i Darko Rogina. O Špoljaru ćemo više pričati na tulumu proglašenja ukupnih pobjednika, ali o tome drugi put.
Načuli smo da se jedna osoba iz vodeće sekcije neće pojaviti na zadnjem kolu, što znači još prilika za ukupno postolje. Hihihi..
Na ukupnoj listi imamo čak 48 cura i 85 dečki.

U cilju se, osim o stršljenima, moglo čuti i o nekim kraćenjima. I dalje vrijedi fair-play, poštujte sebe i druge, prođite cijelu stazu. 

Jesen na Sljemenu je jako lijepa i šarena. U skladu s listopadom, šuma će biti prekrivena lišćem u gotovo svim bojama, ali i kestenima i gljivama. Šuškanje lišća i krckanje grančica bit će vam soundtrack trke. Po prvi put na Kružoku mogao bi nakon trke pasati čaj.

8.10. na neradni utorak, pripremamo vam Runo Trail.
Start/cilj je kod PD Runolist.
Runo Trail vam zapravo znači run on i run off trail.  Ha!

Vidimo se u šumi! ☼